Deze domeinnaam en website is te koop: mail naar info@daklekkage.nl voor meer informatie
Selecteer een pagina

Gele en bruine vlekken

Als er langdurig vocht of water in de muren zit, dan ontstaan er gelige of bruine vlekken. Zitten de gele of bruine vochtvlekken aan de onderkant van de muren, laag bij de grond, dan is er mogelijk sprake van optrekkend vocht. Meestal zit het (grond)water dan in de bodem of zandlaag en kruipt via de muren omhoog en naar binnen.

Zitten de vochtvlekken hoger in de muur, dan is er soms sprake van doorslaand vocht of condensatievocht. De buitenmuren kunnen het regenwater absorberen, waarna het doorslaat naar binnen. Dit levert gele vochtvlekken op aan de binnenkant van muur.

Schimmelvorming

Vaak veroorzaken (dak)lekkages schimmelvorming op de muur of het plafond. Bij een verstopte regenpijp kan het water naar binnen lopen. Dit leidt uiteindelijk tot vochtplekken, in de vorm van gele kringen of bruine vlekken. Vooral muren en plafond zijn vaak gemaakt van gips wat water snel absorbeert. Bij een hoge luchtvochtigheid en voldoende warmte ontstaat schimmelvorming. Meestal begint het met kleine zwarte schimmelplekken, wat langzaam groter wordt.

Om schimmelvorming te verwijderen moet natuurlijk de oorzaak aangepakt worden. Daklekkage of een lekkende leiding dient dan eerst te worden gerepareerd. Daarna moet er aandacht zijn om de luchtvochtigheid te verlagen en de schimmel grondig te verwijderen.

Loslatend Behang

Als het dak lekt of er is ergens anders een lekkage, dan absorberen de muren het vocht. Daardoor kan niet alleen schimmel of vochtplekken ontstaan. Ook het behang kan loslaten omdat de lijmlaag is aangetast. Bij natte muren verliest het behangplaksel zijn functie en laat het behang los. 

Muffe en bedompte geur

Als muren of plafonds lange tijd water heb opgezogen en verzadigd zijn met vocht, kan een onaangename geur ontstaan. Stilstaand water gaat namelijk stinken. Ook schimmelvorming kan vies gaan ruiken. Een muffe geur kan duiden op een lekkage.

Zilvervisjes of pissebedden

Zilvervisjes en pissebedden zijn kleine diertjes die erg van vocht en donkere ruimtes houden. Overdag zijn ze vaak niet te zien omdat ze niet van fel zonlicht houden. Ze houden zich vaak op in kleine kieren en naden. En in vochtige badkamers of douches zijn ze het meest te zien. Aanwezigheid van deze beestjes kan duiden op (dak)lekkage of schade aan leidingen. Ook kunnen zilvervisjes schade veroorzaken aan behang.

Slecht werkende isolatie

Als er een daklekkage is, kan het vocht soms doordringen tot de isolatie, zoals rotswol of glaswol. Als dit isolatiemateriaal verzadigd is met vocht of regenwater, verliest het zijn functie. Dit kan leiden tot koudere ruimten, en ook tot een hogere energierekening omdat er meer gestookt moet worden.

Hogere Waterrekening

Als er een lek is in de waterleiding, heeft dit niet alleen gevolgen voor de muren of plafonds. Ook de waterrekening zal stijgen omdat er water wegloopt. Het is dus aan te raden om snel te achterhalen waar het lek zit.

Heeft mogelijk last van daklekkage of lekkende leidingen? Dan is het goed om dit te laten controleren. Wilt u met spoed daklekkage melden en geholpen worden door een vakkundig bedrijf, neem dan contact op.

Daklekkage? Wij helpen u snel!
✓ spoed reparatie ✓ direct geholpen ✓ daklekkage en dakonderhoud ✓ Spoed service ✓ stormschade

Stel u vraag over Daklekkage:

Meer weten over Daklekkage, spoedreparatie of dakonderhoud? Stel uw vraag en we helpen u graag.

2 + 13 =